fbpx

Промяна на върха в Спортния диспансер


Доктор Влатко Глигоров беше избран за временно изпълняващ длъжността управител на Медицински център за рехабилитация и спортна медицина. Той заема мястото на доктор Ненко Ненков, който беше освободен от поста. Решението беше гласувано от ОбС.

Доктор Глигоров заяви пред Радио Пловдив, че първото нещо, което ще направи е да се запознае с материалната база и финансовото състояние на центъра.

„Ще търся варианти чрез европейско финансиране и чрез Министерството на младежта и спорта да привличам финансов ресурс, с цел оборудване и подобряване на материалната база. Ще се опитам да намеря варианти за обслужване на част от хората, които имат нужда от рехабилитация – да им бъдат предоставяни услуги срещу допълнително заплащане. Защото доболничната помощ в областта на рехабилитацията не се заплаща от НЗОК“, каза доктор Глигоров минути след като беше избран за управител.

Директорът на Дирекция „Здравеопазване“ към Община Пловдив доктор Калин Калинов заяви по повод смяната на управители на общински здравни структури, че ще бъде доволен цитирам „когато видя реални действия“.

ОбС гласува и смяната на управителя на Медицински център VI в Пловдив. На мястото на доктор Тодорка Цанкова беше избран доктор Веско Стоилов. Той също е временно на този пост.

Източник: БНР