fbpx

От днес до края на месеца безплатни консултации в бившия Спортен диспансер


Д-р Влатко Глигоров, ДМ
Управител
Д-р Дияна Тенева

Кампания безплатни консултации в Медицинския център по рехабилитация и спортна медицина I (бившия Спортен диспансер) ще се проведе от 11 април 2022 г. до края на месеца. Това съобщи управителят д-р Влатко Глигоров, който мотивира провеждането така: „Моите наблюдения показват, че след мерките срещу КОВИД пандемията е значителен броят на хората, обездвижени във висока степен, достигаща дори до скованост, които всеки ден страдат от болки в ставите и мускулите по цялото тяло. Най-разпространена си остава обаче болката в гърба, известна още и като „болест на века.“

Безплатните прегледи ще се провеждат от д-р Дияна Тенева, специалист по физикална и рехабилитационна медицина. За да се срещнат с нея, пациентите не трябва да представят направление от личния си лекар, но е необходимо да си запишат предварително час на тел: 0877 054 110. На базата на проведения преглед и направените необходими изследвания тя ще назначи подходяща програма за лечение.

Лечението на болката в гръбначния стълб изисква индивидуален подход, различни медикаменти и физикална терапия в зависимост от състоянието. Комплексната индивидуална  рехабилитационна програма помага за справяне с болката в шийния, гръдния, лумбалния отдел на гръбначния стълб, свързани  с остеохондроза, дорзалгия, дискова херния, миофасциален синдром, анкилозиращ  спондилит, кифоза и сколиоза, следоперативна рехабилитация на дискова херния и др.

Физиотерапията се грижи за пациентите във всички фази на лечението – от първоначалната диагноза до етапа на възстановяване, както и за предпазването от рецидиви. Благодарение на своята безвредност и многобройни методи за повлияване, това е основен метод за лечение и начин да се предотврати прогресирането на патологичния процес и на неговите усложненията, както и да се постигне максимална функционалност и повишаване качеството на живот на пациента.