fbpx

Д-р Влатко Глигоров: Иска ми се нещо да се промени


Бившите спортни диспансери искат отново да бъдат оторизирани да подпечатват и заверяват спортните документи на атлетите. Сега това е възможно да го прави всеки лекар, който има специалност вътрешни болести или педиатрия, съобщи на пресконференция директорът на МЦРСМ-1 Пловдив (бившия Спортен диспансер) д-р Влатко Глигоров, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Ето какво каза още той:

„Започваме подготовка и внасяме изменения и допълнения на Наредба №1, която засяга дейността на бившите спортни диспансери. 

Оказа се, че в момента всеки един лекар вътрешни болести или педиатрия, може да подпечатва спортните книжки, да заверява и да допуска спортисти до спортни събития.

На мен ми се иска това нещо да се промени. Проведохме разговор с Министерство на здравеопазването и с Министерство на младежта и спорта и те ни увериха, че след като генерираме нашето общо предложение от всички бивши спортни диспансери, те ще се съобразят с него.

Така че и там ще имаме промяна. И там ще имаме най-вероятно възможност да се знае кой в държавата е оторизиран да подпечатва и да заверява съответните документи на спортистите.

Това не е маловажно. Знаете, миналата и по-миналата година имаше смъртни случаи на деца на спортни състезания. Не може да се пренебрегва това нещо.“.

Източник: plovdiv24.bg