fbpx

Бившият Спортен диспансер прави рестарт на водолечението след 20-годишна пауза


След 20 години правим рестарт на сектор „Водолечение“ в Медицински център по рехабилитация и спортна медицина (МЦРСМ I Пловдив), съобщи управителят на бившия Спортен диспансер д-р Влатко Глигоров, дм.
Единственото по рода си звено в Пловдив предлага богата гама от лечебни процедури по физиотерапия и рехабилитация. Общинският медицински център разполага с басейн за водна гимнастика, с водни колела, както и с хидромасажна вана и тангентор.

Хидротерапията е подходяща за лечение на болести на централната нервна система: възстановяване след инсулт и инфаркт, както и при мозъчно-съдова болест. Прилага се при пациенти с детска церебрална парализа, отоневрологични заболявания, хипертония, исхемична болест на сърцето (ИБС), заболявания на периферната нервна система: радикулити, плексити, неврити, полиневрити и възстановяване след фрактури, луксации при деца и възрастни, както и при контузии и разкъсване на ставни връзки.

За пациентите е оборудван нов кабинет за водолечение. В близко бъдеще ще заработи и допълнителен кабинет – за бързо възстановяване на спортисти чрез прилагане на текар терапия и на криотерапия, както и комбинирани процедури на термо- и водолечение, включително и специализирани душове.

Това е поредната дейност на новото ръководство на бившия Спортен диспансер. През последните 9 месеца управителят д-р Влатко Глигоров, дм и неговият екип успяха да извадят Центъра от забвението и показаха, че няма невъзможни неща, стига да има желание и професионален подход.

Благодарни сме на Община Пловдив за подкрепата и се надяваме, че тя ще продължи и за напред, за да имат спортистите и гражданите отново съвременен, модерен и работещ Медицински център по рехабилитация и спортна медицина.

Източник: plovdiv.bg